Ny flotta med elektriska snöskotrar.

Vi har beställt 20st elektriska snöskotrar

”Svansele Vildmarkscenter har gjort ett historiskt och proaktivt drag. Inte bara för att utöka sitt redan exklusiva utbud av vinterupplevelser, utan även för att möta turoperatörers och slutkonsumenters växande önskemål om hållbara upplevelser. Svansele Vildmarkscenter, som är en av regionens snabbast växande turistföretag, nöjer sig inte heller med bara ett fåtal, utan köper in hela 20 st elskotrar.” (Visit Skellefteå, 2020)

I December 2020 skall första och största flottan av elektriska snöskotrar i Swedish Lapland landa hos oss på Svansele Vildmarkscenter. Vi ser väldigt mycket fram emot att kunna erbjuda tysta älgsafaris och snöskoter turer där ljuden från naturen och djuren får en större och betydande roll i turerna.

Fördelarna med elskotrarana är många. De är i stort sätt tysta då motorljudet är borta, de luktar inte avgaser och de är energieffektiva. Den största fördelen är att våra snöskoterturer nu blir hållbara! Vi ser det som ett stort ansvar att kunna ta hand om djur och natur. Detta är bara ett steg närmare för att vi ska kunna ta med våra gäster på helt fossilfria äventyr.

Detta blir ett hållbart och tyst sätt att ta sig ut i våra skogar, till våra vildmarksanläggningar och våra safaris. Men många frågar om räckvidden och batteriet i kyla?  Det är ett avancerat termiskt system som gör att batteriet inte tappar mer än 1-5% i -40°C. Vi ser inga hinder i att kunna åka snöskoter under de kallaste nätterna.

Snöskotrarna är av märket Taiga som blivit experter på batteriet och kylan. Taiga Motors är från Kanada och gör snygga samt innovativa snöskotrar som med ett omedelbart gensvar i vridmomenten och en hög prestanda klarar av vinterns och naturens svåra förhållanden. Med en medelhastighet på 60km/h är räckvidden upp till 120km.
Vi har beställt 3 olika modeller av Taiga snowmobile.
10 stycken Taiga Nomad, 5 stycken Taiga Atlas och 5 stycken Taiga Ekko

Vi har förmånen att bo och arbeta i en unik miljö med en vildmark rik på vilda djur. Därför är det viktigt för oss att ta ansvar och alltid sträva efter att bli mer klimatsmarta och minska vår miljöpåverkan. Att vara den första aktören i Swedish Lapland som väljer att investera i en komplett flotta av elektriska snöskotrar, bokningsbara från nästa säsong, känns riktigt spännande, förklarar Daniel, VD för Svansele Vildmarkscenter.” (Visit Skellefteå, 2020)
Snart kommer bokningsbara paket och andra spännande nyheter med våra elskotrar. Följ oss här på hemsidan och på våra sociala medier för att följa utvecklingen.
Ha det så bra så länge!
Hälsningar,
Svansele Familjen

Läs mer om skotrarna på Taigas hemsida- Taiga Motors

Läs Visit Skellefteås artikel om denna investering här – Nyhet Visit Skellefteå

Se fler nyheter .